Domov seniorů U Přehrady, z.s.

Důležité informace Covid 19 - aktualizace

Publikováno: 11. listopadu 2020 16:44

Vážení příznivci Domova,
jak jsme Vás již informovali, doba „Covidová“ se nevyhnula ani nám U Přehrady.


Po výskytu prvních případů minulý týden proběhlo včera, 10.11., za asistence KHS naplánované plošné testování klientů i zaměstnanců a bohužel nedopadlo příznivě. Počet pozitivních klientů i pracovníků nás samotné překvapil, protože valná většina našich obyvatel se těší dobrému zdraví a nemoc jsme běžnými kontrolami (absence teplot, bolestí hlavy apod.) neodhalili. Do karantény okamžitě odešlo 19 zaměstnanců. Covid+ je také 23 klientů. Rodiny jsme bezprostředně po zjištění výsledku informovali.

Na situaci od min. týdne průběžně reagujeme posilováním krizového plánu. Patra v Domově jsme rozdělili na zóny a zavedli další infekční pokoje. Snažíme se, aby klienti, u kterých byla prokázána nákaza, mohli zůstat na svých pokojích a zachovali jsme jejich pohodlí.  Někteří se přeci jen izolovat museli na předem připravená lůžka. Personál je vybaven všemi ochrannými prostředky dle metodiky MZ. Pomůckami jsme se předzásobili a zatím máme dostatek.

Velmi složitá je samozřejmě situace se vzniklým, akutním nedostatkem personálu. Aktuálně oslovujeme síť našich kontaktů, ale budeme rádi za dobrovolníky, především na pozice pečovatelek/pečovatelů či zdravotních sester. Situaci denně konzultujeme s KHS a ošetřujícím lékařem a komunikujeme i s městem Jablonec a dalšími partnery.

Děkuji všem našim zaměstnancům za to, jak se k problému postavili a pečují o naše klienty. Pracovníci v přímé péči pracují na 150%. Jako pečovatelky nyní slouží i rehabilitační sestřičky či kolegyně z aktivizace. Já a vrchní i staniční sestra, jsme si zase rozdělily služby pozitivních zdravotnic. Díky tomu můžeme říct, že péče je v plném rozsahu zajištěna min. na několik nadcházejících dnů.

V úterý odpoledne dorazily slíbené antigenní testy a jsme tedy připraveni opět testovat všechny klienty a zaměstnance tak, abychom měli přehled, jak infekce postupuje a zároveň hlavně jak USTUPUJE.

Věříme, že bude toto náročné období brzy za námi bez těžších případů mezi klienty i našimi kolegy.

Držte nám palce!

Bc. Pavlína Bílková, Dis.

Ředitelka organizace

Recepce +420 488 588 311, +420 725 846 165

Domov seniorů U Přehrady, z.s.

U Přehrady 5282/69, 466 02 Jablonec nad Nisou (Ukázat na mapě)

IČ: 07690720, DIČ: CZ07690720

Datová schránka: fgwsirw

Poslání organizace

Domov pro seniory U PŘEHRADY v Jablonci nad Nisou nabízí zázemí především těm, kdo se již neobejdou bez pomoci druhých. Pro své klienty s láskou vytváří skutečný DOMOV, kde se mohou cítit příjemně a kde se jim zároveň dostává kvalitní zdravotní a sociální péče.